#1 Kávové rituály: Zmrzlina „utopená“ v horúcom espresse
29.04.2024Affogato chutí najlepšie v šálkach Elements
Bohaté a výrazné chute espressa dokonale spája s krémovou sladkosťou zmrzliny. Affogato. Ľahká príprava, elegantný výsledok. Pre milovníkov jednoduchých kávových receptúr.
Na affogato, slávny taliansky dezert, ktorý si ľahko pripravíte doma, potrebujete len dve ingrediencie: kávu a zmrzlinu. Sofistikovaná zmes textúr a teplôt prináša prekvapivé osvieženie. Poteší hocikedy počas dňa, ale hlavne ako sladká bodka za skvelým obedom či večerou.
Ingrediencie na 1 porciu:
∙ 1 až 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny
∙ 1 espresso
Kávová šálka s podšálkou Elements,
lyžičky na zmrzlinu Love Cutlery
Postup:
1. krok
Do šálky vložíme kopčeky
vanilkovej zmrzliny.
2. krok
Zalejeme horúcim espressom a ihneď podávame.
TIP: Vanilková
zmrzlina je klasická voľba, skvele dopĺňa espresso bez toho,
aby prebila jeho chuť. Ak máte chuť experimentovať, odporúčame
vyskúšať
aj lieskovo-orieškovú, karamelovú či čokoládovú zmrzlinu.