Buďte Grilmajster sveta
08.08.20198 profi tipov na grilovanie so Steak it easy
Griluje sa po celom svete. Ale málokto griluje svetovo. Rozdiel je často v detailoch. Bez omáčok vám prezradíme, ako sa stanete Grilmajstrom sveta.
1. Ľudia „žerú“ príjemnú atmosféru
Pri grilovačke je kľúčová pohodová atmosféra. Bez nej by to bolo ako v starom vtipe o reštaurácii na mesiaci – jedlo skvelé, atmosféra žiadna. Takže okrem soli majte vždy poruke aj štipku osviežujúcich vtipov, príbehov a tém, ktoré rozprúdia príjemnú diskusiu. Inak povedané, na grilovačke nemajú byť ľudia na nože. Majú sa tešiť z krásy a umenia stejkových nožov Gaya All Satin, Turin alebo Aplha.2. Krásne dielo potrebuje krásne plátno
Ani tie najkrajšie ťahy štetcom pri olejovaní stejku vás nezachránia, ak máte škaredé prestieranie. Grilovačka sa totiž nehodnotí podľa technických parametrov jedla, ale podľa celkového dojmu. A v ňom hrá estetika podstatnú úlohu. Takže buďte Picasso grilovania a naservírute svoje dielo napríklad na krásny bridlicový podnos Flow . Doplňte to o ďalšie chuťovky z výberu pomôcok na grilovanie a stolovanie Steak it easy a aj túto stránku grilovačky máte zvládnutú.3. Nápady sú korenie grilovačky
Obraz z farebných paprík? Servítok v tvare býka? Grilovaná kukurica na kokosovom oleji? Netradičné nápady robia tiež rozdiel medzi obyčajným a svetovým grilmajstrom. Podobne skvelý nápad je vybaviť sa aj praktickým setom na krájanie pečiva Basic.4. Vypečte s teplotami
Vytvorte si na grile miesto s vysokou teplotou, kde pečiete rýchlo a miesto s nižšou teplotou, kde pomaly dopekáte, alebo udržiavate jedlo teplé. Najväčší profíci si môžu vytvoriť postupne sa znižujúcu teplotu. Počas toho, ako sa jedlo pomaličky dopeká, si môžete napríklad naplniť misky Flow chutnými dipmi.5. Nepichajte do jedla. Budú vás podpichovať
Vieme, že vidlička Alpha je taká pekná, že je ťažké nechytiť ju hneď do rúk. Ale vydržte. Ak budete do mäsa pichať počas grilovania, vytečie vám z neho šťava. No a niet snaď väčšej hanby pre grilmajstra ako suché mäso. Vtedy sú poznámky prítomných veľmi šťavnaté.6. Bez šťavy sa môžete aj rozkrájať
Šťavu môžete stratiť aj vtedy, ak mäso krájate hneď po dogrilovaní. Je ešte stuhnuté a po rozkrojení zo seba vytlačí šťavu. Odložte ho na pár minút, kým sa uvoľní. Aj čakanie má svoje výhody. Vaše krásne nože sa môžu o pár minút dlhšie predvádzať na magnetickom stojane Basic Wood. Príťažlivé, nie?7. Obtrite sa o prírodu
Grilovačka celkovo smeruje k prírodným materiálom. Vyššie sme spomínali bridlicové podnosy. Pridať môžeme aj drevené dosky na krájanie so žliabkom Basic. Prírodný charakter vašej grilovačky môžete posunúť ešte ďalej. Vyrobte si bylinkový štetec z rozmarínu, oregana, šalvie či tymianu. Ten pri natieraní olejom pridá jedlu špecifickú arómu.8. Ktoré ovocie chutí najlepšie?
Ovocie nemusí byť ani zakázané, aby chutilo. Stačí, ak je na grilovačke vo forme biolimonády naservírované v hravej karafe Flow, ku ktorej do konca augusta dostanete aj 6 lyžíc na miešanie Bellevue zadarmo. Neprehliadnuteľné poháre Basic Glas s dvojitou stenou podávanie nápojov len zdokonalia. Okrem milovníkov ovocia nezabudnite ani na šalátových labužníkov. Zelenina v zelenej miske Gaya Spiral Sand je nádherná voľba. No a keď sme už pri zelenine, na grilovačke môžu zgustnúť aj ľudia, ktorí až tak neobľubujú živočíšne výrobky. Vyberte si jeden z množstva chutných vegetariánskych a veganských receptov a vaše dielo bude zasa o čosi pestrejšie.
Teraz už to je vo vašich rukách. Ak ste aj doteraz nepatrili do ligy
grilmajstrov, po pár tréningoch s našimi tipmi ale aj produktami sa tam
rýchlo prepracujete. No hlavne nezabudnite, najpodstatnejšie na grilovačke je
brať ju pohodovo. Steak it easy!