Z akých materiálov by mali byť hrnce a panvice domáceho šéfkuchára?
30.05.2023Spoznajte výhody kuchynského riadu Lunasol z nehrdzavejúcej ocele či hliníka s nepriľnavým povrchom
Ak chcete variť efektívne, treba pri výbere hrncov a panvíc zohľadniť, z akého materiálu sú vyrobené. A aby vám vydržali čo najdlhšie, musíte sa o ne správne starať. Ktorý materiál je pre vás najvhodnejší a kedy je správny čas na výmenu kuchynskej výbavy?
Nehrdzavejúca
oceľ
sa pýši dlhou životnosťou
Hlavné výhody sú odolnosť a štýlový vzhľad. Navyše sú hrnce a panvice z nehrdzavejúcej ocele vhodné na všetky typy varných dosiek aj do kuchynskej rúry. Poľahky v nich pripravíte jedlá na akýkoľvek spôsob. Na ich čistenie nevynaložíte takmer žiadne úsilie, keďže ich môžete dať aj do umývačky riadu. Čistá nehrdzavejúca oceľ nie je dobrým vodičom tepla, čo sme vyriešili sendvičovým dnom. Napríklad päťvrstvové dno hrnca Merkur obsahuje aj meď či hliník, vďaka čomu sa teplo rovnomerne rozloží po celom povrchu.
S povlakom
ILAG XERADUR 2
sa vám nič nepripáli
Ak chcete mať
v kuchyni všestranného pomocníka s dlhotrvajúcim dobrým vzhľadom,
siahnite po hlbokej
panvici Saturn. Vďaka vysokým okrajom v nej bez problémov pomiešate
kuracie soté či uvaríte ryžu. Vnútro panvice pokrýva povrch ILAG XERADUR
2, na ktorom sa vajíčka nepripálili ani pri teplote 300 °C.
Výhodný
hliník
s nepriľnavým povrchom
Po medi je druhým najlepším vodičom tepla. Hliníkové hrnce a panvice vás potešia nielen nízkou cenou, ale aj hmotnosťou. Ich vnútro je potiahnuté nepriľnavým povrchom, ktorý prináša ďalšie výhody. Ľahko sa čistí a na prípravu jedla spotrebujete minimálne množstvo oleja. Hravo na ňom ukuchtíte vyprážané rezne, palacinky, miešané vajíčka a ďalšie chuťovky, ktoré sa na iných materiáloch môžu pripáliť. Všetky benefity spĺňa napríklad panvica Uranus Black s tepelným indikátorom, ktorý sa pri optimálnom zahriatí sfarbí na červeno.
Vyžaduje si špeciálnu starostlivosť
Keď sa nepriľnavý povrch poškodí, môže stratiť spomenuté vlastnosti. Počas prípravy nemiešajte jedlo kovovými doplnkami. Pri čistení používajte mäkkú špongiu alebo jemnú kefu. Vyhnite sa aj stohovaniu, pretože dno hrncov či panvíc môže nepriľnavý povrch poškriabať. Ak sa budete riadiť týmito radami, nie je žiadny dôvod, aby sa vaša výbava poškodila. Vďaka tomu budete dlhodobo variť zdravo a efektívne.
Na kvalitnú výbavu nie je nikdy skoro
Ak má váš
kuchynský riad viditeľné škrabance, neumývateľné mastné fľaky alebo
uvoľnenú rukoväť, takmer s určitosťou mu už odzvonilo a je nutné ho
vymeniť. Vo všeobecnosti platí, že na nákup kvalitnej výbavy je vždy ten
správny čas. A ak vás zaujímajú aj ďalšie vlastnosti,
ktoré treba zohľadniť pri výbere správnej výbavy, prečítajte si: